Dagligdagen

I Badminton Roskilde har vi mange forskellige tilbud til de unge, alt afhængig af niveau og engagement.

Fra dem der nyder at slå lidt til en fjerbold, til dem der drømmer om OL pokaler er vi parate til at modtage dem med åbne arme.

____________________________________________________

Badmintonspillet i Badminton Roskilde (BR) er omdrejningspunktet for masser af oplevelser, udfordringer samt sjov og glæde. Klublivet og fællesskabet bidrager til din udvikling både spillemæssigt og socialt.

Her finder du vores træningstilbud. Vi ønsker, at du som spiller føler, at der er et tilbud der passer lige til dig. Det gælder, uanset om du er en helt ny spiller, en ambitiøs spiller, en spiller, der har lyst til at spille badminton for motionens skyld eller for at være sammen med vennerne.

At spille badminton er mere end bare at komme til træning.

Vi vil have endnu flere af vores spillere til at deltage aktivt i stævner og holdkampe og på sigt flytte sig fra sociale og motionerende spillere eller fra ny spiller til ambitiøse spillere.

Badminton Roskilde har flere end 200 ungdomsspillere, og klubben drives af frivillige forældrekræfter.

Det betyder, at når du melder dit barn ind i klubben, melder du også dig ind som forælder. BR ungdom er afhængige af, at der er forældre, der vil være med til at løse opgaverne, der er i klubben.

Lær ungdomsafdelingen bedre at kende:

 1. Basistræninger
 2. Plustræninger
 3. Individuel træning
 4. BR Badminton Ninja og styrketræning
 5. Mental træning
 6. Pigespillere
 7. U9-U11 spillere
 8. Morgentræning
 9. Holdkampe
 10. Individuelle stævner
 11. Sociale arrangementer
 12. Aflysninger

1. Basistræninger

opdelt efter årgang, hvor man så vidt muligt træner sammen med spillerne på ens egen alder. Det er også her, at nye medlemmer starter op.

Træninger for disse spillere som træner 1 - 2 gange om ugen - se træningsoversigten:
https://badminton-roskilde.dk/ungdom/traeningstider/

MINITON (2 - 6-årige): Himmelev lørdage kl. 9.00-10.00 sammen med en forælder.
U9 spillere er spillere, der i sæson 19-20 er født i 2011 og senere.
U11 spillere, der i sæson 19-20 er født i 2009 og 2010.
U13 spillere, der i sæson 19-20 er født i 2007 og 2008.
U15 spillere, der i sæson 19-20 er født i 2005 og 2006.
U17 spillere, der i sæson 19-20 er født i 2003 og 2004.

2. Plustræninger - for ambitiøse spillere

Badminton Roskilde er en klub for alle. Derfor arbejder vi også målrettet på at udvikle dygtige badmintonspillere. Vi følger anbefalingerne i Badminton Danmarks BATK: Badminton Aldersrelateret Trænings Koncept.

Her er træningstiderne for de spillere, som er udtaget til plustræningerne - se træningsoversigten:
https://badminton-roskilde.dk/ungdom/traeningstider/

Disse ambitiøse spillere vil blive inddelt i 4 grupper med op til 12 spillere i hver gruppe, om har tilknyttet den samme træner 2 gange om ugen. Grupperne vil blive inddelt efter styrke og med en social betragtning.

Gruppe 1 og 2 vil træne sammen tirsdag og torsdag.

Forudsætning for at være en del af gruppe 1 og 2: Du deltager i holdkampe, du træner mindst 3 gange om ugen, du deltager i mindst 3 individuelle stævner i løbet af sæsonen.

Gruppe 3 og 4 vil træne sammen tirsdag og torsdag.

Forudsætning for at være en del af gruppe 3 og 4: Du deltager i holdkampe og du træner mindst 2 gange om ugen.

For de spillere, der vil træne mere end to gange om ugen (tirsdag og torsdag), er den ugentlige 3. træning om onsdagen. Spillerne udtages til træningen, der består af både badmintontræning og styrketræning. Vi kalder det for BR BADMINTON NINJA (BRBN) dag. Som BRBN spiller får du et special tilbud med ekstra træningsdage og meget mere. Læs mere https://badminton-roskilde.dk/br-badminton-ninja/. Har du lyst til at være en del af dette, men er ikke udtaget, så kontakt vores cheftræner Bjarne Nielsen.

Vi følger Badminton Danmarks anbefalinger om at tilbyde styrketræning som supplement til badmintontræningen. Badminton er en ensidig sportsgren - er du højrehåndet, bliver du stærkere i højre side af kroppen i forhold til venstre side. Det giver en ubalance i kroppen – derfor skal du styrketræne, hvis du træner 3-4 gange om ugen. Samtidig ønsker vi også at forebygge overbelastningsskader og lære spillerne at passe på deres krop.

Den ugentlige 4. træning vil blive placeret fredag fra kl. 16-18 i Himmelev.

3. Individuel træning

Ud over disse tilbud, så tilbyder vi, at man kan købe sig ind på et forløb med 10 x 50 minutters individuel træning. Det vil sige, at man ca. hver 3. uge hen over sæsonen vil have tid alene med en træner i 50 minutter, hvor der vil blive arbejdet med de aktuelle fokuspunkter, som man arbejder med i den periode. De individuelle træninger vil blive afholdt af de trænere, som er tilknyttet grupperne 3 og 4 og vil ligge om tirsdagene kl. 15.30-16.20. Vi vil også forsøge at udbyde individuel træning om søndagen. Mere information om dette i august/september.

4. BR Badminton Ninja og styrketræning

Det er tilbuddet til dig, der vil mere med badminton. Du er en U11-U19 spiller, der vil træne mindst 3 gange om ugen. Du vil spille både holdkampe og mindst 3 individuelle stævner i løbet af sæsonen. Du vil træne mindst 1 gang om ugen med styrke eller konditræning. Du vil træne mentalt.

BR Badminton Ninja (BRBN) spillerne har alle deres 3. ugentlige træning om onsdagen i HBH, hvor der både er badmintontræning og 30 minutters styrketræning. Læs mere om hvad du ellers får som BRBN spiller og hvad det koster. https://badminton-roskilde.dk/br-badminton-ninja/

Du bliver udtaget til BRBN og kan selvfølgelig takke nej til tilbuddet. Så vil vi forsøge at tilbyde dig alternativ træningsmulighed for din 3. gang ugentlige træning.

5. Mental træning

I lighed med sidste sæson udbyder vi også mental træning til de ambitiøse spillere. Det vil være fordelt over 8 timer i løbet af sæsonen. Det er vores cheftræner Bjarne Nielsen, der er uddannet mental træner og NLP Master coach, der underviser på mentaltræningen. Nærmere informationer følger i september.

6. Pigespillere

Vi tilbyder vores pigespillere fra de forskellige træninger fire ekstratræninger af 2 timers varighed i løbet af sæsonen. Træningerne vil typisk ligge søndage kl. 15-17 og vil blive varetaget af klubbens trænere, suppleret med kvindelige gæstetrænere eller spillere. Formålet med disse træninger er at skabe et stærkere sammenhold i pigegruppen. Vi ønsker at fastholde pigerne i klubben og skabe grupper, som kan tage ud til stævner sammen.

7. U9-U11 spillere

Til den kommende sæson vil vi samle vores U9-U11 spillere (og deres forældre) fra de forskellige træninger til weekendtræf á 1½-2 timers varighed. Træninger vil typisk ligge søndage kl. 13-15. Formålet er med disse træninger at styrke sammenholdet, samtidig med at vi udvikler børnenes koordination og motorik gennem leg og fokuseret træning.

8. Morgentræning

Klubben tilbyder også morgentræning for de morgenfriske. Det vil foregå tirsdag morgen og er åben for både ungdom og seniorspillere. Kontakt vores cheftræner Bjarne Nielsen for mere information: bn@viwa.dk.

9. Holdkampe

Det er vores mål at give vores ungdomsspillere mulighed for at deltage i holdturnering. I denne sæson vil vi opfordre alle vores spillere til at komme ud og møde andre badmintonspillere som et hold.

Hvorfor spille holdturnering?
Holdturneringen er det, som gør, at badminton både er en individuel sport – og en holdsport.

 • Holdsport er godt for sammenhold og kammeratskab
 • Holdkampe er faste tider – du ved ca., hvornår du kommer hjem
 • Spændende og jævnbyrdige holdkampe, der kan få hårene til at ”rejse sig”

Hvordan foregår det?
Der findes forskellige holdstørrelser. Over 80 % af vores hold spiller sådan:
En holdkamp består af 6 kampe: 4 singler og 2 doubler. Der må bruges 4-8 spillere pr. hold. Piger og drenge må gerne spille på samme hold. Der findes også rene pigehold. Du spiller mod nogen på cirka samme niveau som dig.
Der spilles ca. fem weekender i løbet af en sæson, hvor man typisk spiller to holdkampe samme dag.
https://www.badmintonplayer.dk/ er stedet, hvor der er mere information at hente om dette. Det er også her, at man som spiller skal oprette en spillerprofil for at kunne spille holdkampe og stævner.

10. Individuelle stævner

Udover at spille holdkampe er der mange tilbud til de spillere, der gerne vil prøve sig selv af til stævner, hvor man selv tager afsted eller sammen med sin makker. Typisk er der flere fra klubben, der tager afsted sammen, da det sociale også er en stor del af det at være til stævne.
Stævnekalenderen finder du på https://www.badmintonplayer.dk/. Vi vælger en håndfuld fokusstævner ud i løbet af sæsonen, hvor vi forsøger at samle mange BR-spillere og trænere. I sidste sæson havde vi blandt andet 35 spillere med til påskestævne og 30 spillere med til Danmarksmesterskaber for ungdomsspillere (DMU)

11. Sociale arrangementer

I BR sætter vi en ære i at være kendt for et godt kammeratskab. #mere_fælles er vores motto.
Derfor afholder vi i løbet af sæsonen forskellige sociale arrangementer på tværs af spillernes alder, træningssted mv. Nærmere informationer følger løbende.

Følg også med i vores lukkede Facebookgruppe:
https://www.facebook.com/groups/109838195784081/

13. Aflysninger

Det sker af og til, at vores spillesteder er optaget af andre arrangementer. Derfor er vi desværre nogen gange nødt til at aflyse træninger. Vi forsøger efter bedste evne at tilbyde andre træningstider i samme uge. Hold derfor øje med menupunktet aflysninger på hjemmesiden:
https://badminton-roskilde.dk/aflysninger/

Vil du gerne i dialog med klubben, er vi ikke længere væk end dit barns træner eller vores mail: ungdom@badminton-roskilde.dk

Venlig hilsen

Ungdomsspillerudvalget (USU) og trænerteamet

____________________________________________________