Dagligdagen

I Badminton Roskilde har vi mange forskellige tilbud til de unge, alt afhængig af niveau og engagement.

Fra dem der nyder at slå lidt til en fjerbold, til dem der drømmer om OL pokaler er vi parate til at modtage dem med åbne arme.

Cheftræner Bjarne Nielsen og USU har udarbejdet en oversigt over de forskellige træningsmuligheder vi har i klubben, og de findes i Sæsonplanen for sæson 2018/19 herunder:

Sæsonplan 18/19:

____________________________________________________

Kære ungdomsspiller og forældre

Ungdomsudvalget og Cheftræner Bjarne Nielsen har til denne sæson lavet et nyt træningskoncept, som skal sikre, at vi kan rumme både de målrettede spillere, de sociale og motionerende spillere, samt tage godt imod nye spillere, som har lyst til at spille badminton.

Vi har en ambition om, at det skal være sjovt at komme til badminton, men at vi samtidigt også skal blive bedre, både spillemæssigt og socialt, og at det at spille badminton i Badminton Roskilde er mere end bare at komme til træning.

Badminton Roskilde har mere end 200 ungdomsspillere, og af dem er ca. 50 af dem meget aktive i forhold til stævner og holdkampe. Vi håber at endnu flere af vores spillere får lyst til at deltage aktivt i stævner og holdkampe, og at vi på sigt kan flytte sociale og motionerende spillere eller nye spillere til målrettede og ambitiøse spillere, så andelen øges i løbet af sæsonen 2018/2019,

Træningstilbuddene i sæson 2018/2019 består af:

Basistræninger

Er primært for nye medlemmer, eller lidt øvede spillere. De er opdelt efter årgang, så man så vidt muligt træner sammen med spillere på ens egen alder. Der er tilbud om træninger for denne gruppe af spillere 1 - 2 gange om ugen i både Lynghøjhallen i Svogerslev, Roskilde Kongrescenter og Himmelev badmintonhal.

Vi har også tilbud om miniton for de 2-6 årige sammen med en forælder hver lørdag i Himmelev badminton kl. 9-10.

Plustræninger – for målrettede og ambitiøse spillere

Vi arbejdet også målrettet på at udvikle dygtige badmintonspillere. Vi følger anbefalingerne i Badminton Danmarks BATK: Badminton Aldersrelateret Trænings Koncept.

De turneringsaktive og målrettede spillere er i denne sæson blevet inddelt i 4 grupper med op til 12 spillere, som er tilknyttet den samme træner 2 gange om ugen. Grupperne er inddelt efter styrke og med en social betragtning, og grupperne 1 og 2, samt 3 og 4 vil træne sammen tirsdag og torsdag i enten Himmelev Badminton Hal, Himmelev Gymnasium eller Roskildehallen.

For dem, som ønsker at træne 3. eller 4. gang om ugen vil der være yderligere tilbud om træning placeret onsdag og fredag. Fredag er primært for gruppe 1 og 2, og ønsker man som gruppe 3 og 4 at træne fjerde gang, så vil man blive tilbudt at deltage på træningen om mandagen.

Morgentræning

Klubben tilbyder også morgentræning for de morgenfriske. Det vil foregå tirsdag morgen i Himmelev hallen kl. 7.50-9.30 og er åben for både ungdom og seniorspillere. Tilmelding senest fredag den 7. september 2018 til usu.badrosk@gmail.com eller til Bjarne Nielsen. Det koster 1.000 kr. at deltage for en hel sæson.

Individuel træning

I den kommende sæson kan vi tilbyde, at man kan købe sig ind på et forløb med 40 minutters individuel træning. Hen over sæsonen vil spilleren have tid alene med en træner i 40 minutter, hvor der vil blive arbejdet med aktuelle fokuspunkter.

De individuelle træninger afvikles om tirsdagen fra hhv. 15.00-15.40 og igen 15.45-16.25 i Himmelev Badminton hal.

Træningerne afholdes af trænerne Rendy, Bond, Henrik og Bjarne, som er de trænere, som er tilknyttet træningsgrupperne 1, 2, 3 og 4, og som udgangspunkt vil spilleren få tilknyttet den træner, som er tilknyttet den pågældende spillers gruppe.

Det koster 180 kr. pr. gang, og det opkræves via klubben medio september sammen med de ørige kontingent opkrævninger

Er du interesseret i dette, så skriv til usu.badrosk@gmail.com, senest den 7. september 2018 og angiv om du ønsker at modtage dette tilbud hver uge, hver anden uge, hver 3 uge eller 1 gang månedligt.

Angiv også om du ønsker at træne alene eller sammen med en anden spiller. Vælger du, at I er to til den individuelle træning, er prisen halveret til 90 kr. pr. person.

Opstart er tirsdag den 11. september 2018, og tilmeldingen løber frem til udgangen af december 2018, og efter jul vil det være muligt at tilmelde sig et nyt forløb.

Styrketræning

Det er vigtigt at kombinere træningerne i hallen med fysisk træning, og det vil derfor også i år være muligt at tilkøbe sig til styrketræning. Her vil man få 30 minutters vejledning om ugen i en gruppe på 8 spillere, og det forventes at man som spiller, selv gennemfører yderligere 2 x 30 minutters styrketræning inden næste uges vejledning.

USU arbejder på at få den endelig model og den fysiske træner på plads, og kan derfor ikke angive en endelig pris, men er du interesseret i dette tilbud, så skriv senest den 10. september 2018 til usu.badrosk@gmail.com

Mental træning

I lighed med sidste sæson udbyder vi også mental træning til de ambitiøse spillere. Det vil være fordelt over 8 timer i løbet af sæsonen. Nærmere informationer følger i september.

Pigespillere

Til den kommende sæson vil vi forsøge at samle vores pigespillere fra de forskellige træninger til ca. 8 træninger af 2 timers varighed i løbet af sæsonen. Træningerne vil ligge søndage fra 15-17 og varetages af vores egne kvindelige trænere, evt. med kvindelige gæster. Formålet med disse træninger er at skabe en samle vores pigespillere, så de ikke falder fra, men i stedet får opbygget et netværk, de kan hygge sig med, tage ud til stævner sammen med mv.

U9-U11 spillere

Til den kommende sæson vil vi også forsøge at samle vores U9-U11 spillere (og deres forældre) fra de forskellige træninger til nogle weekendtræf á 1½-2 timers varighed. Formålet er med disse træninger at styrke sammenholdet, samtidig med at vi udvikler børnenes koordination og motorik gennem leg og fokuseret træning.

Sociale arrangementer

I tråd med de forrige år vil der blive afholdt forskellige sociale arrangementer på tværs af spillernes alder, træningssted mv. Nærmere informationer følger løbende.

Se evt. BR ungdoms træningsoversigt på hjemmesiden: https://badminton-roskilde.dk/ungdom/traeningstider/

Spørgsmål

Du er altid velkommen til at kontakte enten trænerne i hallen eller ungdomsudvalget via usu.badrosk@gmail.com ved spørgsmål, ideer eller andet.

 

Vi glæder os til en god sæson 2018/2019

 

Venlig hilsen

Ungdomsspilleudvalget (USU) og Cheftræner Bjarne Nielsen

____________________________________________________